Stress Relief 1000 gram

Vorige Artikel 27 van 32 Volgende
€ 29,95 (inclusief 9% btw)

Bij stressvolle of spannende situaties

HorseAdds Nerv Control (voorheen Stress Relief) bevat een hoge dosering magnesium, voor een normale werking van de spieren. Daarnaast bevat het L- Tryptofaan, een aminozuur dat een rol speelt bij de aanmaak van serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die zorgt voor de signaaloverdracht in de hersenen en heeft een grote invloed op de gemoedstoestand. Bij stressvolle of spannende situaties kan de darmflora ontregeld raken, daarom bevat HorseAdds Nerv Control B-vitamines en gist ter ondersteuning van de darmflora.

Stress bij een paard kan voortkomen uit meerdere factoren, waarbij ook voeding een rol kan spelen. Bepaalde voedingstoffen kunnen de negatieve gevolgen van stress voorkomen. Magnesium is zo’n voedingsstof die bekend staat om zijn positieve effect bij nerveuze paarden. De redenering hierachter is dat waar calcium zorgt voor de aanspanning van de spieren, magnesium essentieel is om deze weer te ontspannen. Een tekort aan dit element kan ervoor zorgen dat een paard zijn spieren in mindere mate kan ontspannen, wat leidt tot spanning en stress.

Nerveus gedrag en stress-gerelateerde darmproblemen

Symptomen zijn bijvoorbeeld hoofdschudden, nerveus gedrag en een paard dat continu klaar staat te vluchten. Stress Relief bestaat uit magnesium, l-tryptofaan, B-vitamines en probiotica om de stress of nervositeit van het paard te verlagen en stress-gerelateerde darmproblemen te verbeteren.

Serotonine voor ontspanning

Naast magnesium speelt ook L-tryptofaan een belangrijke rol in de verlaging van stress. Dit essentiële aminozuur, dat niet door het lichaam zelf kan worden aangemaakt, stimuleert de aanmaak van serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die belangrijk is voor de ontspanning. Daarbij wordt een verstoring van het serotine-gehalte in verband gebracht met problemen in de darmen. 

Stress en darmproblemen

Stress zorgt bij een paard direct voor een verandering van de darmflora. Vaak krijgt het paard onder stress last van diarree of dunne ontlasting. Maar onderzoeken bevestigen ook een omgekeerde relatie, namelijk dat darmproblemen kunnen leiden tot stress. De B-vitaminen en de probiotica in HorseAdds Stress Relief ondersteunen de darmflora. 

Analytische bestanddelen per kg
SamenstellingMagnesiumoxide, Calciumcarbonaat, Gistproduct
Calcium13,6 %
Natrium<0,1 %
Fosfor<0,1 %
Magnesium25,5 %

 

Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg
Vitamine B1 (3a821)2.000 mg
Vitamine B2 (3a)4.000 mg
Vitamine B6 (3a831)2.000 mg
Vitamine C (3a300)2.000 mg
Niacinamide (3a315)1.400 mg
Vitamine B12 (3a)10 mg
L - Tryptofaan (3.4.1)125.000 mg

 

Adviesdosering
Paard (600kg)30 gram
Pony (300kg)15 gram

 

© 2010 - 2021 Horseshop de Bles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel