Hoof and Hair 1500 gram

Vorige Artikel 25 van 32 Volgende
€ 34,95 (inclusief 9% btw)

Biotine, maar ook DL- Methionine, zink, koper en zwavel spelen een belangrijke rol bij de conditie van hoef, huid en vacht. HorseAdds Hoof and Hair bevat de juiste samenstelling van deze elementen om jouw paard te ondersteunen bij een soepele huid, glanzende vacht en sterke hoeven. Daarnaast bevat HorseAdds Hoof and Hair gist voor een goede darmflora.

Een aantal voedingsstoffen kan niet alleen de kwaliteit van de hoeven verbeteren, maar ook zorgen voor een gezondere huid en een daarbij horende glanzende vacht. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan leiden tot een doffe, ruige vacht of vachtverkleuring, een schilferige huid en brokkelige voeten. De allerbekendste voedingsstof hierbij is biotine, maar ook methionine, zink, koper en zwavel spelen een rol bij de conditie van de vacht en de kwaliteit van de hoeven. HorseAdds Hoof and Hair bevat alle elementen om een mooie vacht en gezonde, harde hoeven te bevorderen*.

 

 

 

 

 

 

Zwavel en zink

De concentratie van zwavel in het lichaam is het hoogste in de hoeven en de vacht, die keratine bevatten. Zwavel zorgt voor een flexibele verbinding tussen de cellen in het hoefhoorn en is nodig voor het herstel en de opbouw van hoefwandcellen. Zink zorgt voor een mooie, glanzende vacht en speelt een rol in de regulatie van huidfuncties en de opbouw van de huidstructuur. Een tekort kan zorgen voor een slechte eetlust, haarverlies en kneuzingen van de voeten. 

Bouwstenen voor goede hoefopbouw

Ook zwavelhoudende aminozuren, zoals methionine en cysteïne, zijn belangrijke bouwstenen voor de opbouw van keratine en cel eiwit in de hoeven, wat de hoefstructuur verbetert. Methionine is hierin een aminozuur dat niet door het paardenlijf zelf kan worden aangemaakt en dus verstrekt moet worden door middel van zijn voeding.

Allergieën en rotstraal

Problemen als slecht door de vacht heen komen en verkleuringen van de vacht kunnen signalen zijn van een kopertekort. Tekorten aan koper bouwen zich op, eerst worden de kopervoorraden in de lever verbruikt. Allergieën zoals hooikoorts en zomereczeem bij paarden kunnen een gevolg zijn van een tekort aan koper. Dit komt omdat koper zorgt voor een afname van histamine. Weinig koper in het lichaam betekent dus meer histamine en meer kans op allergische reacties. Als laatste kan kopertekort rotstraal in de hoeven tot gevolg hebben. Koper is namelijk van invloed op de sterkte van de buitenste hoefwand en is een belangrijk component van antioxidant-enzymen die de celmembranen beschermen.

*Een glanzende vacht is niet enkel mooi om te zien, maar de toestand van zijn vacht is ook een grote indicator van de gezondheid van jouw paard. Echter, aanhoudende vachtproblemen kunnen wijzen op serieuze onderliggende problemen. Raadpleeg bij een paard met een slechte vacht en een lusteloos aanzien altijd een dierenarts.

Analytische bestanddelen per kg
SamenstellingMethylsulfonylmethaan, Calciumcarbonaat, Gistproduct, Lijnolie ruw
Ruwe celstof0,2 %
Ruw eiwit5,4 %
Ruw as14,4 %
Ruw vet1,4 %
Calcium5,2 %
Natrium<0,1 %
Fosfor<0,1 %
Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg
Biotine (3a880)2.000 mg
DL - Methionine (3c301)50.000 mg
Vitamine B2 (3a)4.000 mg
Vitamine B6 (3a831)2.000 mg
Zink (3b603)2.250 mg
Niacinamide (3a315)1.400 mg
Koper (E4)750 mg
Adviesdosering
Paard (600kg)15 gram
Pony (300kg)7,5 gram

 

© 2010 - 2021 Horseshop de Bles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel