Vitamin B-complex 3500 gram

Vorige Artikel 17 van 32 Volgende
€ 39,95 (inclusief 9% btw)

Bevordert een goede darmflora

De darmflora is een belangrijke bron van B- vitamines. Wanneer de darmflora uit balans is, kunnen deze vitamines onvoldoende worden aangemaakt. HorseAdds vitamine B-complex is zorgvuldig samengesteld uit verschillende B- vitamines, vitamine C en vitamine K, die de darmflora en het immuunsysteem ondersteunen.

Onder normale omstandigheden en bij een gezond paard is een extra toediening van vitamine B, C of K over het algemeen niet nodig. Een paard maakt deze vitamines namelijk zelf aan in de darm. Echter wanneer het paard diarree heeft, relatief weinig ruwvoer of teveel eenzijdige voeders krijgt, of last heeft gehad van een (darm)infectie of virus, dan kan extra toediening van het HorseAdds B-complex wenselijk zijn. Zo kun je tekorten  voorkomen en/of het paard te ondersteunen op weg terug naar herstel. HorseAdds B-complex wordt geleverd in brokvorm. De kleine pellet verzekert de best mogelijke opname en deze is laag in zetmeel en suikers.

 

Samenstelling en effecten

 

Het vitamine B-complex bestaat uit Thiamine (vitamine B1), Riboflavine (B2), Niacine (B3), Choline (B4), Panthotheenzuur (B5), Pyriodoxine (B6), Biotine (B8) Foliumzuur (B11) en Cobalamine (B12). Vitamine B is een wateroplosbaar vitamine, dit betekent dat het niet wordt opgeslagen in het paardenlijf en dat er dagelijks voldoende moet worden aangemaakt of verstrekt. Daarnaast betekent het dat een overmaat voor weinig problemen zal zorgen, omdat het wordt afgescheiden in plaats van opgeslagen in het paardenlichaam. Vitamine B1, B2 en B3 zijn voornamelijk belangrijk voor de afbraak van koolhydraten en de werking van de energiestofwisseling. B4 en B6 zijn betrokken bij de cholesterol- en vetstofwisseling en B4 is daarbij belangrijk voor rust en herstel van het lichaam. B5 vervult een essentiële rol in de celstofwisseling. B8 is belangrijk voor een gezonde huid en vacht, B11 heeft een sleutelfunctie in de stofwisseling van aminozuren en B12 is betrokken bij processen in de hersenen en het zenuwstelsel. Een tekort van vitamine B kan bloedarmoede veroorzaken en symptomen zijn vaak een lusteloos paard met eventueel een doffe vacht en een slechte hoefkwaliteit, stijve spieren en een verminderde weerstand.

 

De rol van vitamine C

 

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, maken paarden zelf aan vanuit glucose in de lever. Het is noodzakelijk voor een goede vorming van botten, tanden en collageen en is een krachtige antioxidant tegen vrije radicalen. Zieke, oudere of paarden die last hebben van stress kunnen baat hebben bij een aanvulling van vitamine C. Daarbij is het één van de beste antioxidanten, waardoor het vrije radicalen en de vorming daarvan tegen gaat.

 

Wat doet vitamine K?

 

Vitamine K is nodig voor de bloedstolling en kan zeker bij darminfecties in de productie verstoord worden. Een tekort geeft een bleek slijmvlies en een onregelmatige hartslag. 

Analytische bestanddelen per kg
SamenstellingGerst, Tarwekiemzemelen, Sojahullen, Haverzemelen, Tarwe, Calciumcarbonaat, Lijnzaad, Maïsgluten, Tarwegries, Rietmelasse, Zonnebloemzaadschroot, Lucerne, Maïsvoermeel, Krijt, Grasbrok, Zout, Sojaolie.
Ruw eiwit11,7 %
Ruwe celstof11,7 %
Ruw as6,3 %
Ruw vet4,5 %
Calcium1,4 %
Natrium0,5 %
Fosfor0,4 %

 

Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg
Biotine (3a880)7.000 ug
Calcium-D-Pantothenaat (3a841)500 mg
Choline-chloride (3a890)10.500 mg
Folium zuur (3a316)160 mg
Niacinamide (3a315)1.000 mg
Vitamine B1 (3a821)500 mg
Vitamine B2 (3a)400 mg
Vitamine B6 (3a831)375 mg
Vitamine B12 (3a)5.000 ug
Vitamine C (3a300)10.000 mg
Vitamine K (3a711)75 mg

 

Adviesdosering
Paard (600kg)60 gram
Pony (300kg)30 gram

 

© 2010 - 2021 Horseshop de Bles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel