Magnesium 1500 gram

Vorige Artikel 15 van 32 Volgende
€ 29,95 (inclusief 9% btw)

Bij spanning en inspanning van het paard, draagt bij tot een normale werking van de spieren

Magnesium heeft meerdere functies in het lichaam. Eén daarvan is het ontspannen van de spieren en de prikkelgeleiding van de zenuwen. HorseAdds Magnesium ondersteunt een normale werking van spieren en prikkelgeleiding.

Magnesium heeft meerdere functies in het lichaam, maar één van de belangrijkste is het ontspannen van de spieren en de prikkelgeleiding van de zenuwen. Gespannen en nerveus gedrag zijn vaak de eerste symptomen van een magnesiumtekort. Hier kan HorseAdds Magnesium bij helpen. Door een hoge concentratie opneembaar magnesium hoef je dagelijks maar 10-15 gram van dit supplement te voeren om aan een verhoogde behoefte te voldoen. 

 

Magnesium in ruwvoer

 

Over het algemeen kan een paard dat alleen recreatieve arbeid verricht, volledig in zijn dagelijkse behoefte van magnesium voorzien door middel van de magnesium uit zijn ruwvoer. Echter kunnen er problemen ontstaan wanneer de magnesium in het rantsoen aan de lage kant is. Vooral in combinatie met een hoog fosfor-gehalte, dit kan namelijk de opname van magnesium belemmeren/verlagen. Wanneer een paard zwaardere arbeid verricht, zweet of stress heeft, wordt  de behoefte aan magnesium hoger. In dit soort situaties kan de toediening van wat extra magnesium nodig zijn.

 

Symptomen magnesiumtekort

 

Gespannen en nerveus gedrag zijn vaak de eerste symptomen van een magnesiumtekort, maar ook spierpijn, trillende spieren of een verminderd uithoudingsvermogen kunnen een indicatie zijn. Een tekort aan magnesium geeft een verhoogd risico op blessures en vermindert het welzijn doordat het paard veelal met aangespannen spieren blijft staan en/of last heeft van stress. Daarbij is magnesium essentieel voor de opbouw van de spieren en draagt het bij aan de energievoorziening van het lichaam.

Analytische bestanddelen per kg
SamenstellingMagnesiumoxide
Calcium0,0 %
Natrium0,0 %
Fosfor0,0 %
Magnesium51,0 %

 

Adviesdosering
Paard (600kg)15 gram
Pony (300kg)7,5 gram

 

© 2010 - 2021 Horseshop de Bles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel