MSM 3000 gram

Vorige Artikel 2 van 32 Volgende
€ 57,95 (inclusief 9% btw)

Voor het behoud van gezonde pezen, banden en gewrichten

HorseAdds MSM is een organische zwavelverbinding met antioxiderende eigenschappen die vrije radicalen binden. MSM helpt bij het soepel houden van huid, spieren en gewrichten.

MSM (MethylSulfonylMethaan) is een organische zwavelverbinding en is de bouwstof van lichaamscellen. Zwavel komt voor in elke cel van het paard en is van groot belang voor een groot aantal lichaamsfuncties. Zo helpt MSM jouw paard bij eventuele aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals artrose, artritis en (pees)blessures. MSM staat erom bekend dat het vrije radicalen (schadelijke chemicaliën die vrijkomen uit ontstoken weefsel) bindt en het heeft een ontstekingsremmend en pijnstillend effect in het paardenlichaam. 

Zwavel helpt bij de aanmaak van collageen

Zwavel ofwel MSM is belangrijk voor het hele lichaam, maar voor een aantal lichaamsprocessen is MSM van essentieel belang. Hoge concentraties komen onder andere voor in de huid, haar, hoeven, botten en gewrichten. Zo is zwavel nodig voor de aanmaak van keratine, een eiwit dat voornamelijk voorkomt in haar en hoeven. Daarnaast stimuleert MSM de aanmaak van collageen. Collageen is een belangrijk onderdeel van bindweefsel in de huid en zorgt voor elasticiteit van het weefsel. Voldoende zwavel geeft jouw paard dus een soepele huid, een glanzende vacht en sterkere hoeven.

MSM als ontstekingsremmer 

Zwavel is ook belangrijk voor het kraakbeen en pezen, omdat deze voor een groot deel uit collageen bestaan. Wanneer je paard last heeft van artrose of peesblessures is extra zwavel dus van belang voor het herstel van beschadigde cellen. Daarnaast zorgt zwavel voor een goede doorbloeding van weefsel, waardoor voedingstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Hierdoor speelt MSM ook een belangrijke rol als ontstekingsremmer en kan allergiesymptomen bij het paard verminderen. 

HorseAdds MSM bestaat voor 100% uit Methylsulfonylmethaan, de volledige benaming van MSM. 

Analytische bestanddelen per kg
SamenstellingMethylsulfonylmethaan
Ruw eiwit0,0 %
Ruwe celstof0.0 %
Ruw as<0,1 %
Ruw vet0.0 %
Calcium0.0 %
Natrium0.0 %
Fosfor0.0 %
Adviesdosering
Paard (600kg)12 gram
Pony (300kg)6 gram
© 2010 - 2021 Horseshop de Bles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel